ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

«Athens Pride» - Το "δημοκρατικό" δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση και τον αυτοεξευτελισμό


Το Σάββατο το βράδυ, 09/06/2018, η Αθήνα είχε την ευκαιρία και την τιμή να απολαύσει την πολύχρωμη παρέλαση-γιορτή «Athens Pride», στην οποία η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δήλωσε «παρούσα» στην αυτογελοιοποίηση.

Prime Minister GR
Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018

VIDEO: «Η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μια κοινωνίας αξιοπρέπειας». #athenspride2018

Εκεί βρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που απευθύνθηκε στον κόσμο από την εξέδρα του «Pride», στο πλαίσιο ομιλιών πριν από την πορεία αυτογελοιοποίησης, λέγοντας:
«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» στο Athens Pride. Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα, την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα. Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι κι οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο , στη γειτονιά, στο στρατό, στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος για όλους εκείνους κι εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας κι ισότητας.
Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να δικαιωθούν οι αγώνες οι δικοί σας αλλά κι οι δικοί μας, να δικαιωθεί αυτό το πανανθρώπινο αίτημα για ελευθερία κι ισότητα. Το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από LGBTQI ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση παλαιολιθωμένων νόμων που υπήρχαν στον κώδικα και πάνω απ όλα το νομοσχέδιο που είναι πλέον νόμος του κράτους που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει, ο νόμος του κράτους για την ταυτότητα φύλου. Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά βήματα αλλά μένουν κι άλλα που πρέπει να γίνει. Έχει έρθει η ώρα κι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο των LGBTQI ζευγαριών». (πηγή)

Χορηγός της αυτογελοιοποίησης, δικής της και του «gay pride», ήταν και η Βουλή!

Μάλιστα, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, για πρώτη φορά το ελληνικό Κοινοβούλιο φωτίστηκε (καρναβαλίστηκε) στα χρώματα του ουράνιου τόξου αλλά και με το σήμα του ελληνικού gay pride που είναι η Ακρόπολη βαμμένη στα ίδια χρώματα. (πηγή)

Πέρυσι τέτοια εποχή,  σε συνέντευξη στο περιοδικό «antivirus magazine» που κυκλοφόρησε με το εξώφυλλό του αφιερωμένο στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα του προς τη ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά, Τρανσεξουαλικά, Κουήρ, Ίντερσεξ άτομα), απάντησε ως εξής: «Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι’ αυτό που είστε. (…)». (πηγή)
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν επιβεβαιώνουν την αυτογελοιοποίηση και τον αυτοεξευτελισμό  όλων όσων προάγουν, χρηματοδοτούν και συμμετέχουν στις παρελάσεις "Gay Pride":

Η εικόνα που βλέπετε στο... είναι ο Άη Νικόλας! Κατά τ' άλλα, απαιτούν σεβασμό στη διαφορετικότητά τους, όταν οι ίδιοι/ίδιες χλευάζουν τα πιστεύω των άλλων.Το "παρών" έδωσε κι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει σήμερα "παρούσα". Δηλώνω παρούσα στον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις, στον κακοποιητικό λόγο, στην κακοποίηση. Και δηλώνω πολύ υπερήφανη γιατί τα τελευταία χρόνια μια σειρά από νόμους που ψηφίστηκαν στην ελληνική Βουλή έδωσαν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια σε όλους μας». 

Ποια αξιοπρέπεια;

ΣΥΡΙΖΑ‏ @syriza_gr

Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: Παρούσα στο Athens Pride #athenspride2018 https://bit.ly/2Hy6U9D