ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Γ. Κασαπίδης προς κυβέρνηση: Με αυτή τη συμφωνία διαπράττετε εσχάτη προδοσίαΒουλή, 15/06/2018 - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε. Εγώ μάλλον θα δανειστώ το ένα λεπτό του συναδέλφου, κ. Καραγκούνη.

Ουδέποτε φανταζόταν κανείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, ένα εθνικό ζήτημα, θα το αντιμετώπιζε τόσο καθεστωτικά η όποια ελληνική κυβέρνηση σε περίοδο Δημοκρατίας. Ουδέποτε φανταζόμουν ότι ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα αναγκαζόμουν να υπερασπιστώ την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας σε καιρό ειρήνης έναντι ελληνικής κυβερνήσεως.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο Μέγας Αλέξανδρος σε κρίσιμη περίοδο για τον ελληνισμό ένωσε τους Έλληνες, μεγάλωσε την Ελλάδα, εξάπλωσε τον ελληνικό πολιτισμό, τον ελληνικό τρόπο σκέψης και τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε κρίσιμη περίοδο για τον ελληνισμό διχάζει τους Έλληνες, μειώνει την Ελλάδα και πουλάει στοιχεία του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού πολιτισμού που διατράνωσε και δόξασε ο Μέγας Αλέξανδρος.
Αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, μακεδονική εθνότητα και παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας στους βόρειους γείτονές μας, οι οποίοι τη μόνη σχέση που είχαν με αυτά τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας είναι αυτή της προκλητικής πλαστογράφησης, κλοπής και η οικειοποιήσεώς τους.

Με τον σημερινό Πρωθυπουργό νιώθουμε στο πετσί μας οι Έλληνες την καθεστωτική λειτουργία της Κυβέρνησής του, που αντί να ρωτήσει τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα εάν συμφωνεί όχι για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα, παραχωρεί με δική του απόφαση και τη ψήφο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους και Αλβανούς κατοίκους των Σκοπίων, καθώς και τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Αν αυτό δεν είναι πισώπλατο χτύπημα στην Ελλάδα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό λαό, τότε τι είναι;

Ερήμην του ελληνικού λαού διαμορφώνονται τετελεσμένα που αφορούν την παράδοση των ιερών και τον οσίων της Μακεδονίας μας για τα οποία έχυσαν  ποταμούς αίματος αθώοι πολίτες της Μακεδονίας και χιλιάδες Μακεδονομάχοι από όλη την Ελλάδα. Τον αγώνα αυτό, κύριε Τσίπρα τον πουλάτε με τη συμφωνία αυτή και απαξιώνετε ολοκληρωτικά τη θυσία των Μακεδονομάχων.
Ό,τι διεκδικούσαν οι Σλάβοι γείτονές μας εδώ και δεκαετίες με κάθε αθέμιτο και σκοτεινό τρόπο, τους το χαρίζετε με αυτήν τη συμφωνία, κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά. Είναι εσχάτη προδοσία και ως προδότες θα σας αντιμετωπίσει η ελληνική ιστορία και ο ελληνικός λαός εσάς και όσους ψηφίσουν και συνεργήσουν στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας! Είναι βέβαιον ότι μια μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση θα αναζητήσει τις ευθύνες σας αυτές.
           
Για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα θα έπρεπε να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα. Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να επιβεβαιώσει το ψήφισμα του 1992. Να έρθει προς συζήτηση η συμφωνία στη Βουλή και τελικά να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Λειτουργείτε όμως και ως ανιστόρητοι σαν αν μην ξέρετε πως το βασικό στοιχείο της κομμουνιστικής προπαγάνδας του Τίτο και του Στάλιν για την ίδρυση του ψευδεπίγραφου κράτους της Μακεδονίας αλλά και των παλαιοτέρων πλαστογράφων από το 1870 ήταν και παραμένει ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες κι ότι η Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες.

Αυτή η θεώρηση παραμένει, κύριε Τσίπρα και στους σημερινούς κατοίκους των Σκοπίων αλλά και τον Πρωθυπουργό τους. Σε πρόσφατο πανηγυρικό διάγγελμά του ο κ. Ζάεφ δήλωνε ευτυχής διότι κέρδισε την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, ταυτότητας και εθνότητας. Επικαλούμενος ήρωες του μακεδονικού έθνους μεταξύ άλλων ανέφερε και τους Έλληνες, Θεσσαλονικείς στην καταγωγή, αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τους ιεραπόστολους Θεσσαλονικείς που τον 9ο μ.Χ. αιώνα διέδωσαν γραπτά και προφορικά τον χριστιανισμό στους Σλάβους.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει την καταγωγή τους καθώς και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εκτός από τον κ. Ζάεφ ο οποίος είτε είναι ανιστόρητος - απαράδεκτο για έναν πρωθυπουργό να μην γνωρίζει την ιστορία της πατρίδας του - είτε οριοθετεί τον νέο αλυτρωτισμό ή καλύτερα επεκτατισμό των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδος.

Ως Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός ενοχλούμαι ιδιαιτέρως απ’ αυτή την δημόσια τοποθέτηση και θα περίμενα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό των Εξωτερικών ανεξαρτήτως των θρησκευτικών τους αντιλήψεων να παρέμβουν. Όμως, δεν είδαμε τίποτα εδώ και τρεις ημέρες και καμία παρέμβαση του κ. Τσίπρα ή του κ. Κοτζιά να μαζέψουν τον κ. Ζάεφ. Μήπως συμφωνούν μαζί του; Τότε ψευδώς δηλώνουν ότι η συμφωνία προστατεύει την ελληνική πολιτισμική ταυτότητα και κληρονομιά.

Κύριε Τσίπρα, θέστε ξεκάθαρα στον κ. Ζάεφ να δηλώσει δημόσια αν αναγνωρίζει ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν με ειλικρίνεια οι Σκοπιανοί προς τον ελληνικό λαό.
Το δεύτερο είναι η παραίτησή τους από κάθε είδους αλυτρωτικές βλέψεις, πράξεις ή δημόσιες αναφορές κατάλοιπα του κομμουνιστικού επεκτατισμού του Τίτο και του Στάλιν εις βάρος της Ελλάδας.

Όμως, δεν το επιβάλλατε αυτό. Δεν επιβάλατε την ιστορική αλήθεια. Ούτε καν την υπερασπιστήκατε. Εσείς που θα αλλάζατε την Ευρώπη ολόκληρη και θα την κάνατε να χορεύει πεντοζάλη δεν καταφέρατε να πείσετε τους αδύναμους Σκοπιανούς για τα ιστορικά δίκαια της Ελλάδας. Αντιθέτως, τα παραδώσατε όλα χωρίς καμία διασφάλιση. Μόνο προσδοκίες για κομματικό όφελος και παραμονή στην εξουσία με τη στήριξη των ξένων, αυτών που μέχρι χθες κατηγορούσατε ως ιμπεριαλιστές και φονιάδες των λαών και σήμερα αναφέρεστε με υπερηφάνεια στους επαίνους τους.

Φοβάμαι ότι οι επόμενες γενιές των Ελλήνων θα αναγκαστούν ξανά να υπερασπιστούν τα άγια χώματα της Μακεδονίας μας.

Μπορεί να μην είστε οι πρώτοι, κύριο του ΣΥΡΙΖΑ που μιλήσατε για σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια και να ρίχνετε τις ευθύνες στους προηγούμενους. Όμως ο κ. Κοτζιάς κλείνοντας το θέμα τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Ισχυρίστηκε ότι ήδη έχουμε αναγνωρίσει τη γλώσσα πράγμα που είναι ψευδές και δεν προκύπτει ούτε από τα στοιχεία που ο ίδιος δημοσίευσε. Το έκανε για να ισχυριστεί πως το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού με ευθύνη των προηγουμένων πράγμα που δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι ήθελε να προχωρήσει από την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας, που τη φόρτωσε στους άλλους, στην αναγνώριση και της μακεδονικής εθνότητας. Με την παραχώρηση των πυρηνικών αυτών οπλών του πολιτισμού, της γλώσσας και του έθνους, οι Σκοπιανοί ως Βόρειοι Μακεδόνες και Μακεδόνες στο έθνος έχουν άμεση πρόσβαση και δικαιώματα στην ελληνική γη, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου για τη Μακεδονία και την αφήνετε έρμαιο στις ορέξεις των αφεντικών των βορείων γειτόνων μας και των σχεδίων για την περιοχή. Καθαρή προδοσία και εμπαιγμός του ελληνικού λαού. Άλλα υποσχεθήκατε κι άλλα κάνατε τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά. Παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό και υφαρπάξατε την ψήφο του. τον φτωχοποιείτε για να τον εξαρτήσετε πολλαπλώς από την επιδοματική σας πολιτική.

Όμως, το ανοσιούργημά σας αυτό για τη Μακεδονία δεν μπορείτε να το κουκουλώσετε με κανέναν τρόπο και κανένα κονδύλι. Θα γνωρίζετε, κύριε Τσίπρα και κύριο Κοτζιά, ότι στην περιφέρεια που θα μεταβείτε, στη Δυτική Μακεδονία είναι θαμμένα τα κόκκαλα των Ελλήνων Μακεδονομάχων τα ιερά. Μεταξύ αυτών του Παύλου Μελά, του Αντώνη Βλαχάκη, του Ζαχαρία Παπαδά, του Νικόλαου Τσοτάκου που όλοι τους έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι για τη Μακεδονία μας. Τα κόκαλά τους θα τρίζουν τη στιγμή που θα ψηφίζετε την επαίσχυντη συμφωνία στη Βουλή, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και θα την υπογράφετε την επομένη στις Πρέσπες. Βεβηλώνετε τα ιερά χώματα της Δυτικής Μακεδονίας μ’ αυτή την προδοσία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, παρακαλώ ολοκληρώστε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Όμως, να είστε σίγουροι ότι ο αγώνας για τη Μακεδονία δεν χάθηκε, τώρα αρχίζει. Μαύρο στις εκλογές σε όσους παραχαράσσουν και πλαστογραφούν την ιστορία και λειτουργούν ως εθνικοί μειοδότες. 

Καταλύτης στον νέο μακεδονικό αγώνα είναι η γνώση και η διάδοση της ένδοξης ιστορίας του, ιδίως στους νέους ανθρώπους. Μαζί με αυτούς θα δώσουμε την υπόσχεση στους ήρωες Μακεδονομάχους ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη και θα αγωνιστούμε για μια πραγματικά ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα που θα σέβεται την ιστορία της και τις θυσίες των Ελλήνων.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ευχαριστούμε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Θα ήθελα τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Τι θέλετε, κύριε Φίλη;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Ένα λεπτό, δεν είναι τα απλά πράγματα.
Ο κ. Κασαπίδης είπε στην ομιλία του ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, ότι είναι προδότες, μειοδότες και ότι διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Οι εκφράσεις αυτές, αντιλαμβάνεστε, ότι δεν μπορούν να ακούγονται αδιαμαρτύρητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τον καλώ να πάρει πίσω τα όσα είπε. Διαφορετικά η διαδικασία της συνεδρίασης φοβούμαι ότι είναι δύσκολο να συνεχιστεί.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Κασαπίδη, είσαστε υπεύθυνος και υπόλογος των λεγομένων σας, αν θέλετε, μπορείτε να ανακαλέσετε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, για το όνομα της Μακεδονίας, τα ιερά και τα όσια, έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι και κατακρεουργήθηκαν χιλιάδες αθώοι Μακεδόνες πολίτες. Αν αυτά που τα υπερασπίστηκαν οι Μακεδονομάχοι με το αίμα τους, εμείς τα χαρίζουμε με αυτή τη συμφωνία, τότε αν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε τι είναι;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Καταγράφονται στα Πρακτικά, έγινε η σχετική παρατήρηση. Είναι υπεύθυνος και υπόλογος ο κ. Κασαπίδης των λεγομένων του. Από εκεί και πέρα...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα τον λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Τι θέλετε, κύριε Χατζηδάκη;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αν σας ενοχλώ, κύριε Πρόεδρε, να μην μιλήσω.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Πατριδοκαπηλία είναι να επικαλείται τον Παύλο Μελά ο κύριος...

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Δεν με ενοχλείτε καθόλου. Πείτε μου. Απλά καταλαβαίνετε ότι αρχίζουμε ένα γαϊτανάκι πάλι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αν δεν θέλετε να μιλήσω, δεν μιλάω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Τσιρώνη, σας παρακαλώ πολύ. Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, καταλαβαίνω τη φόρτιση όλων των συναδέλφων, ιδιαίτερα των προερχομένων από τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι λογικό αυτές τις ώρες, υπάρχει μια ένταση στις περιοχές τους, υπήρχε ένταση και το πρωί. Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν βαριές κατηγορίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.
Θα ήθελα ό,τι λέγεται να ιδωθεί μέσα στο πλαίσιο αυτής της έντασης και να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτό που έχει σημασία είναι οι απόψεις μας και οι απόψεις μας είναι απόψεις νομίζω δημοκρατικών κομμάτων που το ένα σέβεται το άλλο και ελπίζω να μείνουμε εκεί.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): ... (Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Χατζηδάκη, είναι ξεκάθαρο αυτό που είπατε. Νομίζω ότι όλοι το έχουμε επικροτήσει και από το Βήμα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Μη μας λέει και προδότες.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ πολύ.
Από αυτό το Βήμα όλοι συμφωνήσαμε και εγώ προσωπικά, όταν τοποθετήθηκα, να μην δυναμιτίζουμε το κλίμα, για να μην δίνουμε πάτημα σε κάποιους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις εκφράσεις οι οποίες ειπώθηκαν το πρωί.
Εγώ για άλλη μια φορά, κύριε Κασαπίδη, θα σας προτρέψω, αν θέλετε, να ανακαλέσετε. Από εκεί και πέρα, σαφέστατα είσαστε υπεύθυνος και υπόλογος των λεγομένων σας και θα ήθελα να λήξει εδώ το θέμα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Θα ήθελα τον λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Ξυδάκη, τοποθετήθηκε ο κ. Φίλης. Σας παρακαλω πάρα πολύ μην αρχίσουμε...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Όχι, θέλω να τοποθετηθώ κι εγώ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: ... (Δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Φίλη, αφήστε με να συντονίσω λίγο τη συζήτηση.
Θα δώσω τον λόγο στον κ. Κασαπίδη και μπορεί να λήξει το θέμα.
Ελάτε κύριε συνάδελφε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: Τότε τζάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς, τζάμπα σκοτώθηκαν όλοι οι Μακεδονομάχοι. Γι’ αυτά τα ιερά αγωνίστηκαν και τα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους κι εμείς τα ξεπουλάμε.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)