ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Πούτιν: Υψηλά τα ρίσκα ενός γενικευμένου πολέμου


Ρωσία: Η προειδοποίηση του Πούτιν για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ετήσια τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τους πολίτες της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη περιείχε ευρεία αναφορά στη βελτίωση της οικονομίας της Ρωσίας και του επόμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου που φιλοξενεί η Ρωσία, αλλά και μερικές δυσοίωνες προειδοποιήσεις για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πούτιν συχνά παρουσιάζει την Ρωσία, ως μια χώρα που αντιστέκεται στη δυτική επιθετικότητα που έχει στόχο να συγκρατήσει τη Ρωσία, επικαλούμενος συχνά τις δυτικές κυρώσεις.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες επέβαλαν κυρώσεις στη ρωσική οικονομία το 2014 λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

Ερωτηθείς για τις κυρώσεις αυτές την Πέμπτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι υπεβλήθησαν στην χώρα του «επειδή η Ρωσία θεωρείται απειλή και ανταγωνιστής για τη Δύση».
«Είναι σαφές για εμάς ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και να το πράττουμε με συνέπεια, τόσο στη σφαίρα της οικονομίας όσο και στην άμυνα», δήλωσε ο Πούτιν. «Η πίεση θα τελειώσει όταν οι εταίροι μας θα πεισθούν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι αναποτελεσματικές, αντιπαραγωγικές και επιβλαβείς για όλους».
Ερωτηθείς εάν οι συνεχιζόμενες κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Πούτιν δανείστηκε μια ρήση του Albert Einstein για να μεταφέρει μια δυσοίωνη και σκοτεινή προειδοποίηση.

«Δεν ξέρω με ποια όπλα θα διεξαχθεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα διεξαχθεί με ξύλα και πέτρες», είπε ο Πούτιν .

«Ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα μπορούσε να είναι το τέλος του πολιτισμού», δήλωσε ο Πούτιν, λέγοντας ότι τα υψηλά ρίσκα ενός γενικευμένου πολέμου θα πρέπει να μας εμποδίσουν να κάνουμε ακραίες ενέργειες στον διεθνή χώρο που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες να αποβούν μοιραία για τον σύγχρονο πολιτισμό.

Ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, η Ρωσία έχει την πυρηνική ικανότητα να καταστρέψει τον κόσμο. Με περίπου 7.000 πυρηνικά όπλα που αποτελούν το πιο ποικίλο και καταστροφικό πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, ο Πούτιν θα μπορούσε μονομερώς να αποφασίσει να ξεκινήσει έναν πόλεμο που οδηγούσε στο τέλος του κόσμου.

Αλλά ο Πούτιν αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να κρατά υπό έλεγχο τις πυρηνικές και στρατιωτικές φιλοδοξίες του καθενός: η αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή. Εάν ο Πούτιν ή ο Τραμπ ή ο Σι Τζινπίνγκ αποφασίσει να επιτεθεί με πυρηνικά, είναι βέβαιο ότι οι άλλες χώρες θα απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα, εξαφανίζοντας την επιτιθέμενη χώρα από προσώπου γης.

«Η απειλή της αμοιβαίας καταστροφής περιόριζε πάντα τους συμμετέχοντες στη διεθνή σκηνή, εμπόδιζε τις κυρίαρχες στρατιωτικές δυνάμεις να κάνουν βιαστικές κινήσεις και υποχρέωναν τους συμμετέχοντες να σεβαστούν ο ένας τον άλλον», ανέφερε.

onalert

Πηγή Business Insider