ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Εμείς πότε θα βάλουμε πρόστιμα στο παραλυμένο κράτος;

Αυτό δεν είχε ξαναγίνει! Συνέβη επί Τσίπρα! Τυχαίο; 


Οι συνταξιούχοι πληρώνουν το λάθος με τις φορολογικές δηλώσεις 

Με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα λυθεί το θέμα με τις λανθασμένες βεβαιώσεις αποδοχών σε συνταξιούχους του Δημοσίου.

Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν τελικώς το λάθος των υπηρεσιών του δημοσίου καθώς όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όσοι συνταξιούχοι έσπευσαν να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση, θα πρέπει τώρα να κάνουν τροποποιητική επειδή το Γενικό Λογιστήριο του κράτους άλλαξε το δηλωθέν εισόδημα. 

Οι διαφορές είναι της τάξεως των 50-250 ευρώ ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι δεν θα μπουν σε μια διαδικασία. Μάλιστα η τροποποιητική δήλωση πρέπει να γίνει μέχρι την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.

 Σύμφωνα λοιπόν με την ΑΑΔΕ, οι νεότερες διορθωμένες αποδοχές θα αποσταλούν στους υπόχρεους έως το τέλος της εβδομάδος. 

Στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ επισημαίνει τα ακόλουθα: 
«Με αφορμή πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα των συνταξιούχων, οι αποδοχές των οποίων είχαν προσυμπληρωθεί στις δηλώσεις με μη ορθά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διευκρινίζονται τα εξής: 
Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. και του Ε.Φ.Κ.Α. (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) για το ζήτημα αυτό. 
Από σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων. Δεν απαιτείται η προσέλευση των φορολογουμένων στις ΔΟΥ. 
Για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, που υπέβαλαν δήλωση με βάση τα μη ορθά στοιχεία, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα αποσταλεί μήνυμα στη θυρίδα μηνυμάτων Taxisnet ότι έχει σταλεί από το ΓΛΚ νεότερη βεβαίωση αποδοχών και συντάξεων, προκειμένου να προβούν σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης. 
Οι υπόχρεοι σε υποβολή τροποποιητικής δήλωσης θα δουν στη σχετική εφαρμογή, μέσω του ιστοτόπου της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, προσυμπληρωμένα τα νέα διορθωμένα στοιχεία. 
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλουν την τροποποιητική δήλωση, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η νέα εκκαθάριση του φόρου.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης εμπρόθεσμα επέχει θέση αρχικής δήλωσης και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει το φορολογούμενο με πρόστιμα και προσαυξήσεις».
πηγή