ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Η Γερμανία επιβάλλει τη θέλησή της στην Ιταλία


Οπισθοχώρησαν «Πέντε Αστέρια» και «Λέγκα», θυσιάζοντας για τις κυβερνητικές καρέκλες τον Σαβόνα. Κακή αρχή! 

 Κακή αρχή σε σχέση με την στάση τους απέναντι στην νεοφιλελεύθερη «φυλακή» της Ευρωζώνης φαίνεται ότι κάνουν Ντι Μάιο και Σαλβίνι.
 
 «Πέντε Αστέρια»  και Λέγκα, προκειμένου να στρογγυλοκαθίσουν στις κυβερνητικές καρέκλες και όχι μόνο, προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση στις πιέσεις των κατεστημένων «ευρωφρονικών» ελίτ της Ιταλίας, της Γερμανίας και των Βρυξελλών και θυσίασαν τον Πάολο Σαβόνα, για τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβαλε veto για την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας λόγω των παλαιότερων κριτικών απόψεών του για το ευρώ και τον ρόλο της Γερμανίας στην Eυρωζώνη και την ΕΕ. 
Η Γερμανία για μια άλλη φορά μοιάζει να επιβάλλει την βούλησή της στην Ιταλία, παρακάμπτοντας την λαϊκή βούληση. 
Δεν είχαμε, φυσικά, καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα του νέου συνασπισμού στην Ιταλία, ο οποίος διατηρεί τις ισχυρές διασυνδέσεις του με το χρηματιστικό κεφάλαιο, αλλά δεν μπορούμε παρά να επιβεβαιώσουμε ότι η δημοκρατία στην ΕΕ έχει μπει εδώ και καιρό στο απόσπασμα. 
Ν.Ζ 
 Ιταλία: Συμφωνία Πέντε ΑστέρωνΛέγκας για κυβερνητικό σχήμα 

Συμφωνία στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα βασικά υπουργεία 
έχει επέλθει σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης 
– Απομακρύνεται το σενάριο των άμεσων εκλογών 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δείχνει να είναι εφικτή η τελική συμφωνία των Πέντε Αστέρων με την Λέγκα για την σύνθεση της κυβέρνησης. 

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία. 

Ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων. 

Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι. 

Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας. 

Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα  Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων  Λουίτζι Ντι Μάιο συνεχίζεται, για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών. Στην Βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, o οποίος σύμφωνα με τη Republica θα ορισθεί πρωθυπουργός.

πηγή