ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Η Μακεδονία ως γεωγραφική περιφέρεια δεν είναι όλη ελληνική

Προϋποθέσεις για συμφωνία σε σύνθετη ονομασία
με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό

«Μακεδονικό» 

Tου Νίκου Μπογιόπουλου 

Παρατήρηση 1η: Πραγματική λύση του λεγόμενου «Μακεδονικού», οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που δημιούργησαν το πρόβλημα διαλύοντας την Γιουγκοσλαβία, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να «εγγυηθούν», όπως ισχυρίζονται εγχώριες πολιτικές δυνάμεις. 

Παρατήρηση 2η: Με βάση τον αποδεκτό από τον 19ο αιώνα στην διεθνή διπλωματία ορισμό του γεωγραφικού χώρου «Μακεδονία» (από τον Όλυμπο και την Πίνδο μέχρι τον Αίμο κι από την Οχρίδα μέχρι τη Ροδόπη) τα εδάφη της Μακεδονίας, με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου (Αύγουστος 1913), περνούν στην Ελλάδα (κατά 51%), Σερβία (39%), Βουλγαρία (10%)
Η Μακεδονία – επαναλαμβάνουμε: ως ευρεία γεωγραφική περιφέρεια και όσον αφορά τον τρόπο που κατανεμήθηκε στα κράτη της περιοχής μετά την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού – δεν είναι όλη ελληνική. Αυτή η αλήθεια καταγράφεται στην Ιστορία από τον Σβορώνο μέχρι τον Καστελάν. 
Παρατήρηση 3η: Από την πατρίδα μας ο σεβασμός των συνθηκών (όπως διαμορφώθηκαν στον σύγχρονο κόσμο και όχι με όρους Βουκεφάλα), ο σεβασμός των συνθηκών που αντανακλούν στην εποχή του έθνους – κράτους (και όχι στην εποχή της μάχης του Γρανικού), από τις συνθήκες Λωζάνης και Βουκουρεστίου μέχρι των Παρισίων, δεν μπορεί να γίνεται αλα καρτ. Ο νοών νοείτω. 

Συνεπώς: Μια και ελληνική είναι η ελληνική Μακεδονία. Αλίμονο, δε, σ’ όποιον διανοηθεί να απλώσει χέρι πάνω της. 

Ως εκ τούτου και σε σχέση με τη FYROM: Όποια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, προϋποθέτει:
α) προηγούμενη επίλυση όλων των θεμάτων που αφορούν αλυτρωτισμούς, 
β) ρητά επικυρωμένη στα διεθνή φόρα δέσμευση σεβασμού των συνόρων,  
γ) ρητή και επικυρωμένη στα διεθνή φόρα αποκήρυξης εθνικιστικών επιδιώξεων,  
δ) ξεκαθάρισμα πως θα πρόκειται για όνομα για όλες τις χρήσεις. 
Πηγή: Εφημερίδα Real News 3/6/2018
_______________

Πυγολαμπίδα: Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι στο όνομα καθεαυτό. Το πρόβλημα βρίσκεται στην εθνότητα και τη γλώσσα.

Δηλαδή πώς θα αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί; Ανωμακεδόνες; Βορειομακεδόνες; 
Και η γλώσσα τους πώς θα λέγεται; Ανωμακεδονική; Βορειομακεδονική;

Βράσε όρυζα! Είμαστε εγκλωβισμένοι. Οι γείτονες θέλουν ταυτότητα  και ιστορία, έστω και κλεμμένη!  Ο γεωγραφικός προσδιορισμός  δεν τους λύνει το πρόβλημα.

Είναι αργά για δάκρυα πατριώτες... Ας προσέχαμε...