ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Κλάους Ρέγκλινγκ: Η εποχή Βαρουφάκη κόστισε δισεκατομμύρια στους Έλληνες

Μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις δίχως τέλος...
Ο Ρέγκλινγκ «ακυρώνει» τον Μοσκοβισί

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με» ή με άλλα λόγια, πριν προλάβει ο Πιερ Μοσκοβισί να δώσει τα «συγχαρητήριά» του στην απολύτως υπάκουη και εθελόδουλη ελληνική κυβέρνηση και να δηλώσει ότι τελείωσαν τα μνημόνια για την Ελλάδα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ με νέα δήλωσή του ήρθε να ακυρώσει στην πράξη τις δηλώσεις Μοσκοβισί

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει πως η Αθήνα οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές και τα νέα μέτρα από 01/01/2019, που αποφασίστηκαν στο πρόσφατο Eurogroup, προκειμένου να υλοποιηθούν και ορισμένα από τα συμφωνηθέντα μέτρα – ασπιρίνη για το χρέος.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό τη συνεχή αξιολόγηση των αγορών και των επενδυτών όπως συνέβη και με όλες τις χώρες που κάποτε ήταν σε πρόγραμμα. «Θέλουν να γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή μακροπρόθεσμα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 

Ο κ. Ρέγκλινγκ καλεί την Αθήνα να παρακολουθήσει το παράδειγμα του Δουβλίνου και της Μαδρίτης καθώς, όπως λέει, «αυτές οι χώρες έχουν εφαρμόσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα με αποφασιστικό τρόπο και έχουν επιδείξει ιδιοκτησία. Με αυτόν τον τρόπο έδωσαν ένα ξεκάθαρο σήμα ότι οι οικονομικές πολιτικές τους μετά το τέλος του προγράμματος υπηρετούν τους στόχους της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας». 

Ο επικεφαλής του ESM ρωτήθηκε επίσης για ποιους λόγους καθυστέρησε η ολοκλήρωση των προγραμμάτων προσαρμογής στην Ελλάδα και απάντησε ότι «σε καμια άλλη χώρα τα προβλήματα δεν ήταν τόσο μεγάλα και η διοίκηση τόσο αδύναμη όπως στην Ελλάδα». «Επιπλέον στην εποχή Βαρουφάκη η χώρα είχε λάθος κατεύθυνση για έξι μήνες το 2015 και αυτό κόστισε δισεκατομμύρια στους Έλληνες. Γι’ αυτούς τους λόγους η διαδικασία προσαρμογής πήρε 8 χρόνια και όχι 3 όπως συνέβη στις άλλες χώρες» προσθέτει ο κ. Ρέγκλινγκ. 

Ο ίδιος αποδίδει τα οικονομικά αποτελέσματα μετά το 2016 στην εφαρμογή «μακρόπνοων και συχνά επώδυνων δομικών μεταρρυθμίσεων. Για παράδειγμα οι μισθοί μειώθηκαν σημαντικά σε πραγματικούς όρους. Αυτό ήταν απαραίτητο γιατί αυξάνονταν περισσότερο από την παραγωγικότητα και η χώρα είχε χάσει την αποτελεσματικότητά της»

«Σήμερα είμαι αισιόδοξος όταν κοιτάζω την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Αν η Ελλάδα μείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων τότε βλέπω ένα καλό μέλλον για την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ» καταλήγει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

πηγή