ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Ρωσία: Αν κινδυνεύει η ελληνική εθνική ασφάλεια είναι από ομοτράπεζούς σας στο ΝΑΤΟ

«Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει» λέει η σοφή παροιμία...


Μόσχα: Χρωστάτε πολλά στη Ρωσία. 

Οι ομοτράπεζοί σας στο ΝΑΤΟ απειλούν την ασφάλειά σας.


Ιδιαίτερη ενόχληση  επικρατεί στη Μόσχα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελαθούν δύο Ρώσοι διπλωμάτες, αλλά ειδικότερα για τους λόγους οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως πρόφαση για την απέλασή τους, με προεξάρχοντα ότι οι απελαθέντες έθεσαν σε κίνδυνο την «ελληνική εθνική ασφάλεια»…

Ανώτατη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στο pronews.gr σημείωσε χαρακτηριστικά:
« Η ελληνική εθνική ασφάλεια, πιστέψτε μας, χρωστά πολλά στη Ρωσία. Αν κινδυνεύει από κάποιους αυτοί βρίσκονται σήμερα στο ίδιο τραπέζι (σ.σ. εννοώντας τη σύνοδο του ΝΑΤΟ) με την ελληνική κυβέρνηση»
Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews ο δεύτερος  διπλωμάτης που απελάθηκε από την Ελλάδα (ο πρώτος ήταν ο Βίκτορ Γιάκοβλεφ) είναι ο ανώτατος διπλωμάτης Αλεξέι Ποπόφ πρώην γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως «χώρο ευθύνης» τη Βόρεια Ελλάδα.

 ==================================

Οι δύο αυτοί Ρώσοι διπλωμάτες (Β. Γιάκοβλεφ και Α. Ποπόφ) «κατηγορούνται» από ελληνικής πλευράς ότι είχαν επιχειρήσει να αποσπάσουν πληροφορίες αντί χρηματικού ανταλλάγματος από Έλληνες αξιωματούχους σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια...
 (...) (...)
 «Γεννώνται σοβαρές αμφιβολίες: είναι φιλική αυτή η χώρα ή προσχωρεί σε όλες τις αντιρωσικές εκστρατείες; Δεν είναι σωστό όπως ενεργούν οι Έλληνες, είναι λάθος. Mια φιλική χώρα θα καλούσε απλώς τον πρέσβη και θα του ζητούσε να φύγουν οι διπλωμάτες – χωρίς θόρυβο, χωρίς να προσελκύσουν την προσοχή του Τύπου. Τότε, μπορεί, να μην υπήρχαν και ανάλογα αντίμετρα. Αυτό συμβαίνει αν η χώρα είναι φιλική, όταν ξαφνικά προκύπτει κάποιο λάθος στο έργο των διπλωματών», δήλωσε ο  Βλαδίμιρ Τζαμπάροφ,  πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Άνω Βουλής.
(...) (...) 
Ο Ρώσος βουλευτής Andrei Klimov, δήλωσε πριν λίγο ότι η Ρωσία θα απαντήσει με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

πηγή