ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Ο Τσίπρας πρόσφερε σανίδα σωτηρίας στη Μέρκελ


Σύνοδος ΕΕ για πρόσφυγες: Υπαλληλικές οι υπηρεσίες Τσίπρα στην Merkel και την ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Ο Τσίπρας από πολέμιος, “σωτήρας” της Merkel και Ε.Ε. 

 Δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. 

 Άνθρακες το «αντάλλαγμα» της αναβολής αύξησης του ΦΠΑ. Ισχύει μόνο για έξι μήνες! 

Ο Παν. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και την στάση του Αλ. Τσίπρα, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: 

 «Ο Αλ. Τσίπρας από το περίφημο "Go Back, κ. Μerkel", έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να την προσκυνά αλλά και να σπεύδει στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό, να της προσφέρει ανέλπιστη σανίδα σωτηρίας. 

 Ο ίδιος ο Τσίπρας, από πολέμιος της Merkel και της σημερινής γερμανοκρατούμενης ΕΕ των πλουσίων και των ισχυρών, έγινε κυνικός διασώστης τους, προχωρώντας σε διμερή συμφωνία με την Merkel για την επανεισδοχή προσφύγων από την Γερμανία στην χώρα μας, υπονομεύοντας, έτσι, πλήρως το αίτημα για αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και για "ευρωπαϊκή" λύση συνευθύνης και αναλογικής κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. 

Η ειρωνεία βρίσκεται στο γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας προσφέρει αυτές τις υπαλληλικές υπηρεσίες προς την Merkel και το γερμανικό κατεστημένο, οι τελευταίοι το ανταποδίδουν με τέταρτο μνημόνιο, με το ξεπούλημα της Ελλάδας, με το να δένουν χειροπόδαρα την χώρα μας σε σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060 και με μέτρα κοροϊδίας για το ελληνικό χρέος. 

Το «αντάλλαγμα», για το οποίο πανηγυρίζει ο Αλ. Τσίπρας, της αναβολής -και όχι τουλάχιστον της ακύρωσης - και της αναβολής μόνο για ένα εξάμηνο, στην αύξηση του ΦΠΑ και μόνο για πέντε νησιά μας, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά «στάχτη» στα μάτια του ελληνικού λαού για να χρυσωθεί το χάπι. 

Υπογραμμίζουμε, πάντως, την υποκρισία όλων των ηγετών της ΕΕ και φυσικά του Τσίπρα και όλου του ελληνικού κατεστημένου, για το γεγονός ότι, ενώ η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες ασχολήθηκε με στρατόπεδα, αστυνομεύσεις, κέντρα κράτησης και απελάσεις, ξέχασε να αναφερθεί στα πιο κεντρικά ζητήματα που προκαλούν το προσφυγικό ρεύμα. 

Στην Σύνοδο της ΕΕ δεν ελέχθη τίποτα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας, που ξεριζώνουν τους λαούς από την πατρίδα τους ούτε στην ανάγκη νέων όρων οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και γενναίας αναπτυξιακής χρηματοδότησης προς τις χώρες από τις οποίες προέρχεται η μετανάστευση και η προσφυγιά. 

Δυστυχώς, τα σημερινά ευρωπαϊκά κατεστημένα συνεχίζουν αδίστακτα τις νεοαποικιακές πολιτικές πολέμου και καταλήστευσης χωρών και λαών των ευρύτερων ζωνών που γειτονεύουν με την ΕΕ και το τραγικό είναι ότι αυτές τις νεοαποικιακές πολιτικές τις εφαρμόζουν σκληρότατα τώρα και εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, με πρώτο θύμα τον ελληνικό λαό.»

iskra