ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019

Ένα φάντασμα πλανάται στη Βουλή και στη δημόσια ζωή


Βουλή, 16/01/2019- ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή):Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυκλοφορεί έντονα η φήμη αυτή την ώρα ότι σχεδιάζεται ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ότι, κατόπιν αλλαγής της συστάσεως της αρμοδίου Επιτροπής, πρόκειται μέσα στις προσεχείς δύο ημέρες, με διαδικασίες εξπρές, να περάσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Καταγγέλλω τη μεθόδευση αυτή - εάν και εφόσον είναι αληθινή - και τονίζω ότι το «151» που θα πάρετε σήμερα δεν αντιπροσωπεύει κόμματα. Έχουν παραμείνει στα κόμματά τους πολλοί αυτής της πλειοψηφίας. Άρα, δεν έχετε δικαίωμα να αλλάξετε τη σύσταση της Επιτροπής.

Προχωρώ στο μέγα ζήτημα για το οποίο συζητούμε, την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, την οποία δεν δώσαμε και ούτε πρόκειται να δώσουμε, παρόλη τη βρώμικη προπαγάνδα και τη λάσπη που υπάρχει εις βάρος της Χρυσής Αυγής, ότι είμαστε σε συνεργασία δήθεν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά λένε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάλι λένε ότι είμαστε σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.
Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε με κανέναν από εσάς. Είμαστε με το έθνος, με την ιστορία για μια νέα Ελλάδα, για τη Χρυσή Αυγή των Ελλήνων, για την οποία αγωνιζόμαστε κυριολεκτικά εναντίον όλων.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Παρακαλώ, ησυχία!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή):Για του λόγου το αληθές, αυτές τις δύο ημέρες είχαμε διάφορες διαδικασίες στον χώρο αυτό και από την άλλη πλευρά, είχαμε και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, τα οποία παραλείπουν ως δια μαγείας την οποιαδήποτε αναφορά στη Χρυσή Αυγή.
Καταθέτω στα Πρακτικά το δημοσίευμα της εφημερίδος«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» του κ. Αλαφούζου, το οποίο αναφέρει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην ημών. Ένα φάντασμα κυριολεκτικά πλανάται στη Βουλή και στη δημόσια ζωή, ένα φάντασμα για σας, που είναι όμως πραγματικότητα.

(Στο σημείο αυτό ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κ. Νικόλαος Μιχαλολιάκος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν δημοσίευμα, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Την ίδια στιγμή που βρισκόμαστε ενώπιον της διαλύσεως πέντε Κοινοβουλευτικών Ομάδων και γίνονται μεταγραφές και η Βουλή θυμίζει πρωτάθλημα μπάσκετ που παίζεται με πεντάδες - στις πεντάδες παίζεται το να έχει κάποιος κοινοβουλευτική ομάδα - έχουμε τρία κόμματα, την Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που βυθίζονται και δημοσκοπικά και με το ζόρι έχουν Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όλοι αυτοί, όμως, έχουν θαυμάσια προβολή από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, από τις φυλλάδες της διαπλοκής και από τα κανάλια της διαπλοκής.

Αντίθετα, βλέπουμε εντελώς αποκλεισμένη τη Χρυσή Αυγή και με ευθύνη ασφαλώς και της Κυβερνήσεως, η οποία έπρεπε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πολυφωνία.

Όσο, όμως, και εάν μας εξαφανίζουν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, όσο και εάν μας εξαφανίζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και εάν μας εξαφανίζουν οι εργολάβοι της διαπλοκής και της εθνικής μειοδοσίας, η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει και παραμένει η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Και αν ομιλώ αυτή τη στιγμή με αυτή τη σειρά και όχι μετά από το ΠΑΣΟΚ, είναι γιατί κάποιες μεταγραφές που όλοι καταγγέλλουν έγιναν και διαμορφώθηκε η σημερινή σύνθεση.
Αναφέρθηκε προηγουμένως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος, στην επιστολή Κοτζιά προς τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. 

Ήταν Οκτώβριος του 2015, όταν μέσα σε αυτή τη Βουλή ήμουν ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός ο οποίος έφερα αυτή την επιστολή στην Ολομέλεια και κατήγγειλα ότι γίνεται μυστική διπλωματία και επιχειρείται ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία». Δεν μίλησε κανείς άλλος. Άκρα του τάφου σιωπή! Μόνο η Χρυσή Αυγή θυμήθηκε το όνομα της Μακεδονίας το 2015, για να καταλήξουμε στα σημερινά.

Θα ήθελα επί του θέματος, όμως, να θέσω και ένα άλλο ερώτημα. Ομιλούμε -και έγινε αυτό, μάλιστα, με τρόπο εμφατικό πρόσφατα, με αφορμή τη δολοφονία ενός ελληνόπουλου, του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στη Βόρειο Ήπειρο- για τη Βόρειο Ήπειρο και μας λένε ότι αυτό είναι εθνικιστικό, είναι φασιστικό. Γιατί ενοχλεί το «Βόρειος Ήπειρος» και δεν ενοχλεί το «Βόρειος Μακεδονία»; Αλήθεια, πώς το αποδέχεστε;

Και μια και μιλήσαμε για προδοσίες και δεν σας αρέσει να ακούτε τον όρο «προδοσία» ούτε τη λέξη «προδότες» -το θεωρείτε εθνικά επικίνδυνο και διχαστικό - θα έπρεπε εσείς η Αριστερά, τουλάχιστον, να αποφύγετε να θέσετε θέμα Μακεδονίας, γιατί είστε σαν παράταξη χρεωμένοι. Μάλιστα, το ανέφερε προηγουμένως και ο μέχρι πρόσφατα πολιτικός σας εταίρος, ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στο συνέδριο της ΣΝΟΦ στις Πρέσπες. Κάπως αργά το θυμήθηκε!

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τις Πρέσπες, όπου τον Ιανουάριο του 1949 - και δεν ξέρω κατά πόσο είναι τυχαίο και επιλέξατε τις Πρέσπες γι’ αυτή τη Συμφωνία - έγινε η 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που έβγαλε την εξής απόφαση: «Αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού θα είναι να βρει ο μακεδόνικος λαός την πλήρη εθνική του αποκατάσταση». Πώς να το πεις αυτό; Δεν είναι προδοσία;

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1932 ο «Ριζοσπάστης» έγραφε: «Προκήρυξη προς τον μακεδονικό λαό, που ζει κάτω από την ελληνική κυριαρχία.». Αυτό τι είναι; Δεν είναι προδοσία;

Τρίτο Συνέδριο του ΚΚΕ, Δεκέμβριος του 1924: Επικύρωση της απόφασης της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας, όπου ομιλεί για ανεξάρτητο κράτος της Μακεδονίας και για το δικαίωμα Μακεδονίας και Θράκης για εθνική αυτοδιάθεση. Δεν είναι αυτό προδοσία;

Αν δεν είναι προδοσία, τότε τι έχετε να πείτε γι’ αυτά που έγραψε ο ίδιος ο ιστορικός της Αριστεράς, ο Ιωάννης Κορδάτος, τον οποίο διέγραψε γι’ αυτόν τον λόγο το κόμμα του, το ΚΚΕ, καίτοι ήτο Γραμματεύς σε αυτό και Διευθυντής του «Ριζοσπάστη». Έγραψε, λοιπόν, το 1926 ο Ιωάννης Κορδάτος: «Η Κομμουνιστική Διεθνής εξάσκησε την επιρροή της και πίεσε στο έκτακτο Συνέδριο του κόμματος το Νοέμβρη του 1924. Το άκρον άωτον του παραλογισμού ήταν το σύνθημα της αυτονομίας της Μακεδονίας. Η πολιτική αυτή αποδοκιμάστηκε από τους εργάτες, γιατί ο κομμουνισμός στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σαν σύμμαχος του βουλγάρικου σωβινισμού». Αυτά λέει ο Κορδάτος για την Αριστερά.

Πέρα, όμως, από αυτά,θέσαμε, όπως είχαμε υποχρέωση, το ζήτημα της εγκυρότητος της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα άρθρα της Συμφωνίας, όπως αυτό το οποίο θεωρεί τα Σκόπια διάδοχο της Γιουγκοσλαβίας και αναγνωρίζει τις διμερείς της συμφωνίες.

Εδώ, σε αυτή την Αίθουσα απήντησε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και είπε: «Αν ψηφιστεί τελικά αυτή η Συμφωνία, δημιουργείται μια κατάσταση που δεν αναστρέφεται. Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός δεν θα είναι σε θέση να την ακυρώσει».
         
Λέει πολύ απλά η Νέα Δημοκρατία ότι αν περάσει η Συμφωνία αυτή, που με την πλειοψηφία που έχετε θα περάσει, τότε δεν υπάρχει κανένας δρόμος να καταργηθεί. Σοβαρά; Και η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, η οποία όριζε το κράτος της Γιουγκοσλαβίας που διελύθη, τι έγινε; 

Επιχειρηματολογώντας επί του θέματος αναφέρεστε στη Συνθήκη περί του δικαίου των διεθνών Συμφωνιών της Βιέννης του 1969. Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα δείτε το εξής: Νομοθετικό διάταγμα 402 της 23ης Μαρτίου 1974 περί κυρώσεως της Συμβάσεως της Βιέννης περί του δικαίου των Συνθηκών. Δεν έχει περάσει ποτέ η Συνθήκη της Βιέννης από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι απόφαση του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσης, στην ομιλία του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε σχετικά με τη σύμβαση αυτή ότι δεν είναι δυνατό να ακυρωθεί, διότι αυτό προβλέπει το τελευταίο άρθρο, παράγραφος 9, που λέει ότι οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας που περιέχεται στο άρθρο 1 παράγραφος 3 και 1 παράγραφος 4.

Πάμε στο άρθρο της Συμφωνίας 1 παράγραφος 3 και 1 παράγραφος 4, όπου σαφέστατα αναφέρεται –σας το είπα και την προηγούμενη φορά- το εξής: 
Παράγραφος 4: Το δεύτερο μέρος, δηλαδή τα Σκόπια, θα ολοκληρώσει intoto, δηλαδή καθ’ ολοκληρίαν, τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018. Σήμερα που μιλάμε, 16 Ιανουαρίου του 2019, δεν τις έχει καθ’ ολοκληρίαν τελειώσει, αφού δεν έχουν δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Ακούστηκαν πολλά εις βάρος της Χρυσής Αυγής από πολλούς εδώ. Απήντησα εις τα περί προδοσίας και απάντηση δεν έλαβα και ούτε πρόκειται να λάβω, διότι η ιστορία μένει και στιγματίζει.

Εις ό,τι αφορά αυτά που ακούστηκαν περί χυδαίου κόμματος, χυδαίο κόμμα είναι ένα κόμμα που έχει υπογράψει μνημόνια που προβλέπουν εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Μεγαλύτερη χυδαιότητα από την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από τη μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων, του ΑΕΠ, κατά 25% με τα μνημόνια, με τη φτωχοποίηση, με τα σκάνδαλα, τα οποία υπάρχουν.

Βεβαίως, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας –γιατί από εσάς ακούστηκε αυτό το περί χυδαίου κόμματος- από το να θέλετε να συνεργαστείτε με το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου και του Ανθόπουλου, που καταδικάστηκε για τοκογλυφία. Αυτό είναι χυδαίο και όχι η εθνικισμός της Χρυσής Αυγής που ασυμβίβαστος και απροσκύνητος αγωνίζεται για μια νέα Ελλάδα κυριολεκτικά εναντίον όλων.
         (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)

Η Νέα Δημοκρατία επίσης μίλησε για τη διάλυση του κράτους και τα όσα γίνονται εν ονόματι του περίφημου πανεπιστημιακού ασύλου. Δυστυχώς, αυτά γίνονταν και επί Νέας Δημοκρατίας. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά πολλούς Υπουργούς της να λένε ότι θα κλείσουν το Indymedia, ότι θα το περιορίσουν. Δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα.

 Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει μια νέα Ελλάδα που έρχεται και ένας λαός που έχει βγει στους δρόμους και που για να τον σταματήσετε σκέπτεστε νόμους εντελώς αντιδημοκρατικούς. Φαντάζεστε δήθεν παρακράτος, δήθεν απειλές. Δεν υπάρχει κανένα παρακράτος. Είναι ο λαός που έχει βγει στους δρόμους, ο λαός που δεν θα τα παρατήσει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη Μακεδονία που είναι μία και ελληνική και δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν.

         Σας ευχαριστώ.

         (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)