ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Η τιτανοτεράστια φούσκα του παγκόσμιου χρέους

Όλες οι χώρες είναι, λέει, καταχρεωμένες. Οι πάντες χρωστάνε της... "Μιχαλούς"!
Η φούσκα της φούσκας! Ω φούσκα της παγκόσμιας  χρηματοπιστωτικής αλητείας και του απατηλού, με χρηματιστηριακά στοιχήματα αέρος-αέρος παραγόμενου, χρήματος!


Το παγκόσμιο χρέος ξεπέρασε τα 184.000.000.000.000 δολάρια 

Το παγκόσμιο χρέος ξεπέρασε σε μέσο όρο, τα 86.000 δολάρια ανά άτομο σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία βρίσκονται στη κορυφή των κρατών που δανείζονται και ήδη χρωστάνε το μισό παγκόσμιο χρέος. 

Το ΔΝΤ υπολόγισε πως το μερίδιό τους στο παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει το ύψος των εσόδων που προσφέρουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάπτυξη και η άνοδος της Κίνας στις τρεις κορυφαίες χρεωμένες χώρες, αποτελεί νέα εξέλιξη. 

Από την αρχή του 21ου αιώνα, το μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο χρέος εξελίχθηκε από το 3% στο 15% υπογραμμίζοντας την ταχεία πιστωτική ανοδική πορεία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. 

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο χρέος έφτασε σε νέο ρεκόρ, στα 184 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2017.

Το ποσό είναι αυξημένο κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από το ποσό που είχε προβλεφθεί, επειδή συμπεριλήφθησαν χώρες που τα προηγούμενα χρόνια δεν έδιναν στοιχεία για το χρέος τους. 

«Συμπεριλαμβάνοντας τόσο την κυρίαρχη όσο και την ιδιωτική πλευρά του δανεισμού για ολόκληρο τον κόσμο, η Παγκόσμια Βάση Δεδομένων προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εικόνα του παγκόσμιου χρέους στην εποχή μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ. 

Η ΠΒΔ είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων που καλύπτει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος για 190 χώρες, από τη δεκαετία του 1950. Βλέπουμε πως όλες οι χώρες είναι χρεωμένες. Οι πάντες χρωστάνε.

Αυτό που δεν εξηγεί το ΔΝΤ, είναι σε ποιον χρωστάνε. Ποιος διαθέτει τόσα τρισεκατομμύρια και δανείζει τους πάντες; 

Η απάντηση είναι απλή: ο ένας χρωστάει στον άλλον. Κάθε χώρα δανείζεται από άλλη χώρα, για να δανείσει μια τρίτη χώρα... 

Η φούσκα της φούσκας, που κάποια στιγμή θα σκάσει... 

CosmoStatus