ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

Η "έξοδος" των στεναγμών

"Μεταμνημονιακή" εποχή με ληστρικά δάνεια και αποικιακούς όρους που αντιπροσωπεύει το Αγγλικό Δίκαιο!


Δεκαετές ομόλογο: Ληστεία του ελληνικού λαού με κυβερνητικές ζητωκραυγές! 

Τον  “κούκο αηδόνι” θα πληρώσει ο ελληνικός λαός την “έξοδο” της χώρας στις λεγόμενες αγορές με δεκαετές ομόλογο.

Το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές άνοιξε με αρχική τιμολόγηση στο 4,125%, ενώ στην πορεία το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,9%, την στιγμή που Πορτογαλία και Κύπρος δανείζονται για το δεκαετές με 1,45% και 1,87%, επιτόκια κι αυτά διόλου ευκαταφρόνητα.

Η καταλήστευση του τόπου και του ελληνικού λαού δείχνει ότι η Ελλάδα βγήκε τυπικά και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες από την μνημονιακή κηδεμονία, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσαν, λόγω πολιτικού κόστους, τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν την μνημονιακή χρηματοδότηση.

 Έτσι, έμεινε το μνημονιακό πρόγραμμα και οι μνημονιακές δεσμεύσεις μαζί με την επιτήρηση χωρίς ημερομηνία λήξης, αλλά τώρα χωρίς τον χαμηλότοκο ευρωπαϊκό δανεισμό. 

Η χώρα ξεπετάχτηκε, στην κατά τ’ άλλα “μεταμνημονιακή” εποχή, για ληστρικά δάνεια από τις αγορές προκειμένου να πληρώνει τόκους και χρεολύσια ενός μη βιώσιμου και επαχθούς χρέους.
Έτσι δεκαετής δανεισμός 2,5 δισ. ευρώ θα κοστίσει στην χώρα σε συνολικούς τόκους το υπέρογκο ποσό του 1 δισ. ευρώ περίπου. 
Το τραγικό στην περίπτωση μας είναι ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να επιδίδεται με αυτήν την ληστρική έκδοση του δεκαετούς σε ουρανομήκεις ζητωκραυγές!

 Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης οι οποίοι θα καρπωθούν πανύψηλες αμοιβές, είναι τρεις αμερικανικές τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές, οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, BNP Paribas, Credit Suisse και HSBC, ενώ το 10ετές ομόλογο θα έχει λήξει 12 Μαρτίου 2029.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η έκδοσή του, πέρα από το ληστρικό επιτόκιο, έγινε και με αποικιακούς όρους που αντιπροσωπεύει το Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο παρακάμπτει το εθνικό και δανείζονται μόνο χώρες-προτεκτοράτα.

 Από την έκδοση της 05/03/2019 του δεκαετούς ομολόγου αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ.

iskra