ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2019

Οι αετοί πετούν, τα φίδια έρπουν

Όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν αυτομάτως και οι νοοτροπίες, ούτε εξαφανίζονται οι στρατιές των διορισμένων. Δεν αλλάζουν δηλαδή ούτε οι πόρτες, ούτε τα κλειδιά στις πόρτες. Αλλάζουν μόνο οι προσδοκίες. Είναι οι ίδιες ελπίδες που ντύνονται καρναβάλια!


Ο ανάγωγος της Κυριακής: Το Μάτι της εξουσίας είναι τυφλό

Το πόρισμα στο Μάτι μας λέει ένα πράγμα: Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν προβλέπεται να έχουμε κράτος. Διαλυμένες υπηρεσίες όπου και οι άξιοι πολεμιστές χάνονται και οι ανίκανοι προεξέχουν.

Στην κορυφή της πυραμίδας, λένε οι Αιγύπτιοι, φτάνεις με δύο τρόπους. Είτε πετώντας σαν αετός, είτε έρποντας σαν φίδι. Έχω να δω καιρό να πετάει αετός σ’ αυτή τη χώρα. Κάτι χαρταετοί μόνο κι αυτοί μαζεμένοι την καθαρά Δευτέρα.
Άκουσα τον Ψινάκη να λέει ότι ήταν με έναν Πρέσβη στη Μύκονο και δεν μπορείς να αφήσεις τον Πρέσβη και να φύγεις όταν καίγεται η περιοχή και άνθρωποι που σε ψήφισαν, γιατί τι να του πεις; Δεν είμαι σε mood; Και πραγματικά αναρωτιέμαι αν έχει συναίσθηση του τι λέει.

Έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.


Επίσης, εφόσον προκύπτουν ευθύνες και για τον νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής, καλό θα είναι κι αυτός να παραιτηθεί κι ας αναλάβει τις ευθύνες του, το πολιτικό προσωπικό να τον προσλάβει εφόσον προκύψει η αθωότητα του. Όμως τώρα όλοι αυτοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ευθύνονται δεν μπορούν μετά από τέτοιες έκτασης συμφορά να 'ναι εκεί. Καταρχήν πώς αντέχουν;


Όποτε κι αν συμβεί παρόμοια φωτιά, δεν θέλω να μας στεναχωρήσω γιατί κανένας μας δε θα ξέρει πού θα βρίσκεται εκείνη την ώρα, αλλά τα ίδια ακριβώς θα συμβούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Δεξιά και Αριστερά.


Όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις δεν αλλάζουν αυτομάτως και οι νοοτροπίες, ούτε εξαφανίζονται οι στρατιές των διορισμένων. Δεν αλλάζουν δηλαδή ούτε οι πόρτες, ούτε τα κλειδιά στις πόρτες. Αλλάζουν μόνο οι προσδοκίες. Είναι οι ίδιες ελπίδες που ντύνονται καρναβάλια!

Και μην έχετε καμιά απορία. Κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Πλημμελήματα. Άρα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία φυλάκιση. Κατηγορούνται για αμέλεια κατά συρροή. Και όχι για βαριά αμέλεια. Αμέλεια. Αυτό που λέμε ξέχασα να κλείσω το θερμοσίφωνα.
Πρέπει στα σχολεία, στις γειτονιές κάθε αρχή του χρόνου και κάθε τέλος του χρόνου να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας και ενημέρωσης. Τι κάνουμε σε περίπτωση πλημμύρας, τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Δεν μπορεί ένας ν’ ανάβει να ψήσει μπριζόλες στο Νταού Πεντέλης και να καίγονται οικογένειες. 

Δεν είναι αμέλεια η βαριά αναισθησία και τα "μόνο εγώ υπάρχω στον κόσμο" και "να πάνε να γ@@@θούν όλοι" και "στα @ρ@ί@ι@ μου". 


Βαρέθηκα αυτόν το λαό που τα γράφει όλα στ’ @ρ@ί@ι@ του και μέσα στο γράψιμο ξεχάστηκε και έγραψε και την ίδια του τη ζωή του στα @ρ@ί@ι@ του.


Οι πιτσιρικάδες μαζί με τις τσόντες που βλέπουν στο διαδίκτυο καιρός να οργανώσουν τους συνομήλικούς τους και να μπουν μπροστά στην οργάνωση της κοινωνίας. Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει ν’ αναλάβει να βάλει τάξη στο μπουρδέλο. Και σίγουρα δεν είναι οι π@υτ@νες που κυβερνούν.

πηγή