ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Διάβολος, ο πατήρ του ψεύδους


Εν αρχή ή το ψεύδος.

Και το ψεύδος ην προς τον Διάβολο,

Και ο Διάβολος ην ο πατήρ του ψεύδους.

Και ο πατήρ του ψεύδους την Εύα εξηπάτησε, Ωιμέ!

Και η Εύα τον Αδάμ αποπλάνησε, Βαβαί, Παπαί!

Και οι εξαπατημένοι από τον όφι τον αρχαίο έφαγαν από τον απαγορευμένο καρπό, που να μην έσωναν, αλί και τρισαλί, διότι μέχρι σήμερα αυτά πληρώνουμε.

Και τρώγοντας τον απαγορευμένο καρπό,  ανοίχθησαν οι οφθαλμοί αυτών και ντράπηκαν που ήταν γυμνοί και κρύφτηκαν πίσω από ένα φύλο συκής. (Δεν είχε καθιερωθεί ακόμη ο γυμνισμός διότι δεν είχε επινοηθεί τότε η δημοκρατία).

Και ο Αδάμ και η Εύα γέννησαν τον Κάιν και τον Άβελ. Αλλά ο Κάιν έσφαξε τον αδελφό του Άβελ από ζηλοτυπία,  καθιερώνοντας τον εμφύλιο που αντέγραψαν οι Έλληνες έως της σήμερον. Βαβαί, παπαί!

Το άλλο κατόρθωμα του διαβόλου, πατρός του ψεύδους, ήταν να διεισδύσει στις θρησκείες και να διανθίσει την αλήθεια με χοντροκομμένα ψέματα, καθότι ο παμπόνηρος γνώριζε ότι ο ανθρωπάκος προτιμάει το ψέμα από την αλήθεια. Αυτό το ψιθύρισε και στους Αγιορείτες μοναχούς που επινόησαν διάφορα δήθεν ιερά συμπράγκαλα για να τα εμπορεύονται και παρέσυραν στις προσοδοφόρες συνήθειές ανερχόμενη τηλεπερσόνα ονόματι Κυρβελόπ. 

Το επόμενο εφεύρημα του διαβόλου ήταν η δημοκρατία, η οποία θεμελιώθηκε επίσης στα ψέματά του,  ότι ο λαός δήθεν είναι κυρίαρχος κλπ, τα οποία διοχετεύει στο λαό μέσω των λειτουργών του, των μωροφιλόδοξων τυχάρπαστων πολιτικάντηδων και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, γνωστών και ως ΜΜΕ. Αλί και τρισαλί!

Πολλοί λειτουργοί του αρίστευσαν στο ψεύδος, αλλά ένας από δαύτους τους ξεπέρασε όλους στην αριστεία και αποδείχτηκε άνευ τσίπας. Ο τελευταίος δεν αναζήτησε ούτε φύλλον συκής για να κρυφτεί και έζησε αυτός καλά (χλιδάτα) όπως και οι συγγενείς και φίλοι του συνδαιτυμόνες, ο δε  κυρίαρχος λαός μάζευε τα ψίχουλα κάτω από το τραπέζι τους.

 Όλα αυτά συνέβησαν και συμβαίνουν και θα συμβαίνουν διότι το ψεύδος και τον πατέρα του τον Διάβολο πολλοί ηγάπησαν, ανακράζοντας σε κάθε ενοχλητική φωνή της αλήθειας: "μη μου την πλάνη τάραττε"!

Αυτός εν ολίγοις είναι ο θρίαμβος του Σατανά, πατρός του ψεύδους, από καταβολής κόσμου. Τα αποτελέσματα αυτού του θριάμβου τα βιώνει οδυνηρά στο πετσί του με στεναγμούς  ο κυρίαρχος λαός αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του.

Καληνύχτα σας και καλά κρασιά που λένε στο χωριό μου!