ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Ο κόσμος θέλει δουλειές και κράτος που δεν θα τον αφήνει να καεί και να πνιγεί


Στην εξουσία είμαστε απέναντι. Πάντα…

Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμα είναι σαφές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την κυβερνητική εξουσία και αυτό είναι πολιτική ήττα. Ναι, δεν είναι συντριβή, αλλά με όρους ιστορικούς ολοκληρώνει μια διεργασία όπου ένα κόμμα της αριστεράς πήρε λαϊκή εντολή για να απαλλαγή η χώρα από μια καταστροφική πολιτική για να καταλήξουμε σε ένα τρίτο – και χειρότερο – μνημόνιο. 

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές. Κάνει λάθος εάν πιστεύει ότι τις κέρδισε με το πρόγραμμά της. Κυρίως τις κέρδισε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποξενώθηκε από τον κόσμο που τον έφερε στην εξουσία και από τον κόσμο που στο δημοψήφισμα είπε «πάμε με το ΟΧΙ μέχρι τέλους».

Η κοινωνία είναι σίγουρα κουρασμένη. Άκουσε με ευχαρίστηση υποσχέσεις για λιγότερους φόρους. Μέσα σε μια γενικευμένη ανασφάλεια πίστεψε ότι η ασφάλεια είναι μεγάλο θέμα. 

Αλλά κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν ότι αυτό που ζητάει η κοινωνία είναι ιδιωτικοποιήσεις, νεοφιλελεύθερα πειράματα και στρατιωτικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. 

Ο κόσμος θέλει δουλειές, κανονικές και όχι επισφαλείς. Θέλει ένα κράτος που δεν θα τον αφήνει να καεί στις φωτιές και να πνιγεί στις πλημμύρες. Θέλει συντάξεις. Θέλει να του μένει κάτι μετά τη φορολογία. Θέλει να μη βλέπει τα παιδιά να μεταναστεύουν.

Από το πώς θα απαντήσει σε αυτές τις ανάγκες θα κριθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και θα κάνει μεγάλο λάθος εάν θεωρήσει ότι έχει λευκή επιταγή, ή αφήσει ανεξέλεγκτους διάφορους τύπους στη ΝΔ που απλώς θέλουν να εφαρμόσουν τις εμφυλιοπολεμικές τους εμμονές. Γιατί και αυτός μπορεί να συναντήσει την οργή και την αγανάκτηση. Και τότε τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

 Όσο για εμάς προφανώς και θα είμαστε απέναντι. Όπως ήμασταν και απέναντι στον Τσίπρα και την παρέα του. Γιατί δουλειά της δημοσιογραφίας είναι να κάνει την πιο ανελέητη κριτική σε κάθε εξουσία. Να μην αφήνει σε χλωρό κλαδί την οποιαδήποτε κυβέρνηση. Να επιμένει να υπενθυμίζει ότι εκτός από τη «φούσκα» της επίσημης πολιτικής, υπάρχει εκεί έξω μια κοινωνία. Με πραγματικούς ανθρώπους και πραγματικά προβλήματα. 

Εμείς σε αυτούς μιλούσαμε. Σε αυτούς συνεχίζουμε να μιλάμε. 

Λευτ. Χαραλαμπόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ 

pelasgia