ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008

Το Παράλογον του “Χριστιανικού” Αντισημιτισμού

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι λέει το Ταλμούδ και δεν με αφορούν οι εμπαθείς καταγγελίες κάποιων περί ρατσιστικού βιβλίου. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όλες οι θρησκείες είναι ρατσιστικές και μισαλλόδοξες, και η Ορθοδοξία βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα, για να μην πω είναι στην κορυφή. Εκείνο που μ’ ενοχλεί όμως, και με αφορά άμεσα σαν Ελληνίδα, είναι ότι η Ορθοδοξία θεμελιώθηκε πάνω στο επίσης ρατσιστικό βιβλίο που λέγεται Βίβλος ή Αγία Γραφή.

Δεν νομιμοποιείται κανείς να πολεμά το ρατσισμό του Ταλμούδ χωρίς να πολεμά ταυτόχρονα και το ρατσισμό της Βίβλου, κυρίως της Παλαιάς Διαθήκης, καταδικάζοντας και την αποδοχή της από τους Χριστιανούς στο σύνολό της ως «Λόγου του Θεού». Αυτό έμμεσα είναι τυφλό προσκύνημα των Ελλήνων Ορθοδόξων σ’ εκείνους που την έγραψαν. Επομένως, είναι μέγιστη υποκρισία και μάλιστα αχαριστία για οποιονδήποτε Χριστιανό να εκδηλώνεται ως αντισημίτης. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ο Εβραϊκός λαός δεν ευθύνεται για ό,τι κακό έκαναν ή συνεχίζουν να κάνουν κάποιοι Σιωνιστές.

Ξέρετε ποιο είναι το δημοφιλέστερο εδάφιο των φονταμενταλιστών "Χριστιανών" όπου γης; Τα λόγια που είπε τάχα ο Θεός στους Εβραίους: "Συ είσαι λαός άγιος εις Κύριον τον Θεόν σου· σε εξέλεξε Κύριος ο Θεός σου δια να είσαι εις αυτόν λαός εκλεκτός, παρά πάντας τους λαούς τους επί του προσώπου της γης." (Δευτερονόμιο 7:6)

Και ένα άλλο εδάφιο, εξίσου δημοφιλές, στο οποίο ο Θεός είπε τάχα στον Αβραάμ, και αφορούσε όλους τους απογόνους του: "Και θέλω ευλογήσει τους ευλογούντας σε, και τους καταρωμένους σε θέλω καταραστεί· (...)" (Γένεσις 12:3)

Εδώ που τα λέμε, ο "εκλεκτός λαός" έχει προσδέσει για τα καλά τη Δύση στο άρμα του μέσω του Χριστιανισμού, και δεν υπάρχουν εκείνοι που θα σπάσουν τα δεσμά αυτής της εξάρτησης! Μη μου πείτε ότι αυτό δεν ήταν ένα πανούργο πανάρχαιο σχέδιο. Σας αρέσει; Εμένα καθόλου... Κι όταν σκέπτομαι ότι σ' αυτή την "ιερή" απάτη πρωταγωνίστησαν οι Έλληνες, θλίβομαι περισσότερο και νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τα "Χριστιανικά" έθνη για λογαριασμό των προγόνων μου...

Όσο για τις ύβρεις εναντίον των Ελλήνων που περιέχονται στο Ταλμούδ, αυτές χαρακτηρίζουν και ευτελίζουν εκείνους που τις έγραψαν. Δεν αξίζει ν' ασχοληθεί κανείς με ελεεινά κείμενα που έγραψαν κάποιοι ρατσιστές κάποτε. Όποιος ασχολείται τους δίνει αξία και υπόσταση. Ένα άτομο ή ένας λαός δεν χαρακτηρίζεται από τα όσα λένε οι άλλοι γι' αυτόν αλλά από τις δικές του ιδέες, λόγια και πράξεις. Νομίζω ότι όποιος δίνει δημοσιότητα στο θέμα δίνει αξία σε χυδαίους υβριστές και κατεβαίνει στο επίπεδό τους.

Εκείνο που οι Έλληνες έχουν χρέος προς την ιστορία και τους λαούς να κάνουν είναι ν' απολογηθούν για τα δόγματα του Χριστιανισμού που επινόησαν, βασιζόμενοι στη δική τους αρχαία μυθολογία - δόγματα που τα σέρβιραν ως την απόλυτη αλήθεια! Επαναλαμβάνω, το πρόβλημα είναι στα προκλητικά και αυθαίρετα "θεολογικά" δόγματα κι όχι στη Χριστιανική διδασκαλία για την καλλιέργεια πνευματικών αρετών. Αυτή μας χρειάζεται.

Πάντως, και για να ευθυμήσουμε λιγάκι, οι φανατισμένοι αντισημίτες "Ορθόδοξοι Χριστιανοί" ας ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους κι ας αγαπήσουν τον "εκλεκτό λαό", διότι έτσι κι αλλιώς στους Πατριάρχες του θα καταλήξουν μετά θάνατον. Δε με πιστεύετε; Μα δεν έχετε ποτέ παραβρεθεί σε νεκρώσιμη (έξω και μακριά) ακολουθία; Ιδού πώς ο ιερέας κατευοδώνει τους κεκοιμημένους στον άλλο κόσμο. Προσεύχεται λέγοντας μεταξύ άλλων: "Εν κόλποις Αβραάμ αναπαύσαι..."
Θέλουν δε θέλουν, λοιπόν, στην αγκαλιά του Αβραάμ θα καταλήξουν οι "ευσεβείς" Χριστιανοί, κι ας ήταν αντισημίτες, αν ο μη γένοιτο εισακουστούν οι προσευχές των παπάδων! Αν μάλιστα οι κοιμηθέντες ήταν και ιερείς, θ' απολαύσουν περισσότερες Εβραϊκές αγκαλιές: "Εν κόλποις Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ ανάπαυσον." Μιλάμε για σκοτσέζικο ντους!

Βλέπετε ο Εβραϊσμός και ο Χριστιανισμός πάνε πακέτο, τόσο στη ζωή όσο και στο θάνατο. Είναι αυτό που λένε, "θανάσιμος εναγκαλισμός". Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αντισημιτισμός; Διαλέγετε και παίρνετε: Ή όντως οι Εβραίοι είναι ο "εκλεκτός λαός" του Θεού, ή ο Εβραιοχριστιανισμός είναι η μεγαλύτερη απάτη της ιστορίας από καταβολής κόσμου -- απάτη, βέβαια, με αρκετές αλήθειες ενσωματωμένες στη διδασκαλία της, έτσι ώστε να είναι εμπορεύσιμη κι ευκολοχώνευτη...