ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικος "μποναμάς" στον ηγούμενο Εφραίμ
Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, επιφανής θεράπων του Μαμμωνά, Εφραίμ. Επιτέλους το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τάχθηκε υπέρ της πρότασης της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και ο "όσιος" κρίθηκε προφυλακιστέος. (ethnos)

Βέβαια, καμία φυλακή δεν πρόκειται να ξεπλύνει τις αμαρτίες του, αν ο ίδιος δε μετανοήσει εν σάκκω και σποδώ ομολογώντας όλη την αλήθεια για τις δολοπλοκίες τις δικές του και όλων των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν κάποτε.

Ωστόσο, το κακό που προκάλεσε στην Ελλάδα και στους Έλληνες (εξευτελισμός και πτώση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, άνοδος στην εξουσία του Γ. Παπανδρέου, ΔΝΤ, μνημόνια εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και εξαθλίωσης των Ελλήνων) δεν θα επανορθωθεί ούτε με ισόβια κάθειρξη του Εφραίμ, αν και φοβάμαι ότι πάλι θα πέσει στα μαλακά...

Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος», λέει η Βίβλος! Θα το γνωρίζεις φαντάζομαι… Παρόλα αυτά, με το Ευαγγέλιο στο χέρι, εσύ υπηρετούσες το Μαμμωνά και παρέσυρες στον όλεθρο και άλλους, εμπαίζοντας το Θεό και σκανδαλίζοντας το χριστεπώνυμο ποίμνιο.

Εάν δεν είχες παραδοθεί σε αδόκιμο νου, θα έπρεπε προ πολλού να έχεις ξυριστεί και αποσχηματιστεί από μόνος σου, κρίνοντας τον εαυτό σου ανάξιο να φοράς το ράσο. Δεν θα επαναλάβω όσα σου έχω ψάλλει εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ. Άλλωστε είσαι ανεπίδεκτος… Ίσως εκεί στη φυλακή βρεις το χρόνο να κάνεις την αυτοκριτική σου και να συναισθανθείς ότι είχες εντελώς ξεφύγει από την αποστολή σου μεριμνών και τυρβάζων περί πολλά, ενώ ενός εστί χρεία: της σωτηρίας της ψυχής. Διότι, όπως είπε ο Ιησούς, "Τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδίσει, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθεί; Ή τι δώσει άνθρωπος ως αντάλλαγμα δια την ψυχήν αυτού;"