ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

"Ευαγγέλιο" ο επάρατος νόμος Κατρούγκαλου για την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Κι ας τον ξόρκιζαν προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά...
Κι ας ορκίζονταν ότι θα τον καταργήσουν...

Βλέπετε, στις δημοκρατίες-τραβεστί σαν τη δική μας, χωρίς ψέματα, χωρίς εξαπάτηση του λαού, δεν ανεβαίνει κανένα κόμμα στην εξουσία. Και η Νέα Δημοκρατία, πού ούτε νέα είναι ούτε δημοκρατική, δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ήγγικεν η ώρα, λοιπόν, να γίνει αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού ότι και ο τωρινός "βασιλιάς" ήταν και είναι γυμνός.

Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης και το οικονομικό επιτελείο του συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τους παλαιούς συνταξιούχους, σαν και του λόγου μου, ότι τάχα μου δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων.

Ακούστε το επόμενο video και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματά σας, κι όχι μόνο για τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση αλλά και για τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά που κάνει πως πείθεται, χαϊδεύοντας τ' αυτιά των τηλεθεατών του.

 

Απομαγνητοφώνηση του VIDEO από το όγδοο λεπτό: 

Γιώργος Αυτιάς: Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, δηλαδή οφείλουν στο κράτος, θα γίνει συμψηφισμός, δηλαδή, στον Κατρούγκαλο χρωστούσα τόσα, ο Βρούτσης μου δίνει τόσα, αυτά τα δυο ενοποιούνται. Αν το κεφάλι μου είναι πάνω από τα όσα οφείλω στον Κατρούγκαλο, ο Βρούτσης μου δίνει αύξηση, αν είναι από κάτω, θα κόψεις σύνταξη, Γιάννη Βρούτση;

Γιάννης Βρούτσης: Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό κύριε Αυτιά. 

Γιώργος Αυτιάς: Δηλαδή;

Γιάννης Βρούτσης: Δηλαδή για τους υφιστάμενους συνταξιούχους έχουμε τρεις κατηγορίες:
1. Αυτοί οι οποίο θα δουν άμεσα αύξηση στην τσέπη τους γιατί δεν έχουν προσωπική διαφορά ή την έχουν εξαλείψει 
2. Εκείνοι που θα γίνει λογιστική αύξηση, καθώς η αύξηση που τους αναλογεί θα μειώσει συμψηφιστικά την προσωπική τους διαφορά. 
3. Εκείνοι που ο λογιστικός συμψηφισμός θα υπερκαλύψει την προσωπική διαφορά και θα τους δώσει μία αύξηση, όχι αυτή που λέει ο νόμος με την έννοια του ύψους αλλά μετά τον συμψηφισμό με την προσωπική διαφορά. Άρα θα έχουμε ωφελημένους συνολικά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Ωφελημένοι, προσέξτε, ωφελημένος είναι και αυτός που θα του μειωθεί η προσωπική διαφορά. Γιατί μετά την 1/1/2023, στις προβλέψεις του υφιστάμενου νόμου, κάτι που διατηρείται , οι επικείμενες αυξήσεις θα είναι πολύ πιο γρήγορα. 
Γιώργος Αυτιάς: Ερώτημα: Εάν εγώ συνεχίσω να χρωστάω στο κράτος σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, π.χ. 100 ευρώ, δεν θα τα κόψετε αυτά, δεν θα αγγίξετε σύνταξη. Λογιστικό θα είναι αυτό, έτσι;

Γιάννης Βρούσης: Λογιστικό είναι, βεβαίως. 

Γιώργος Αυτιάς: Βάζετε το χέρι σας στη φωτιά; Ότι δεν θα κόψετε έστω και ένα σεντ από Έλληνα συνταξιούχο, γιατί θα γίνει πόλεμος εδώ πέρα να το ξέρετε. Δώσατε διαβεβαίωση ότι δεν θα πειράξετε καμία σύνταξη. Δεν ξέρω τι έκανε ο Κατρούγκαλος ή ο νόμος Κατρούγκαλου. Μην αγγίξετε σύνταξη Έλληνα. Σας παρακαλώ θερμά.

Γιάννης Βρούτσης: Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία συνέντευξή του, δήλωσε κατηγορηματικά, νομίζω σ’ εσάς…

Γιώργος Αυτιάς: Εδώ το είπε.

Γιάννης Βρούτσης:ότι καμία σύνταξη δεν θα μειωθεί από δω και πέρα.
Ο νόμος τον οποίο σας έδειξα και κρατήσατε λίγο πριν και ήδη τον επεξεργάζεται ο κύριος Κουτνατζής, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στη Βουλή, δεν έχει καμία μείωση στις συντάξεις. 

Είναι νόμος-ελπίδα για το μέλλον που αλλάζει το status του ασφαλιστικού συστήματος όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. (…) (…)

Γιώργος Αυτιάς: Άρα, πρώτον, έχουμε αυξήσεις σε ένα εκατομμύριο περίπου, καμία μείωση σύνταξης, αύξηση σε όσους βγουν από δω κι εμπρός, για όλους.

Γιάννης Βρούτσης: Το σημαντικό είναι το μέλλον, κύριε Αυτιά. Όσοι σήμερα μας ακούνε θα ξέρουν ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι της χώρας που θα πάρουν σύνταξη με αυτό το νόμο, συγκριτικά με το σημερινό σύστημα θα έχουν αυξήσεις, με 30 χρόνια και μία μέρα.

Άρα τι σημαίνει; Εμπιστοσύνη στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Επενδύστε τα χρήματά σας στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα δώσει μία επαρκή και αξιοπρεπή σύνταξη στο τέλος του εργασιακού βίου αρκεί να συμμετέχει πολλά χρόνια. Κινητροδοτούμε την παραμονή στο ασφαλιστικό σύστημα.
(...) (...)
=================

Στη συνέχεια παραθέτω απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, με τον παραπλανητικό τίτλο «Μόνο στον "Ε.Τ." : Φάκελος Ασφαλιστικό: Αυξήσεις ως 252 ευρώ στις κύριες συντάξεις για 30 έτη και πάνω» , το οποίο ξεκαθαρίζει τα μισόλογα του Υπουργού Γιάννη Βρούτση που μόλις διαβάσατε: 
«Με τα νέα ποσοστά παίρνουν αυξήσεις σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου όσοι αποχωρήσουν από την ψήφιση του νόμου με χρόνο ασφάλισης 30 έτη και άνω.
Όσοι έχουν ήδη βγει στη σύνταξη θα έχουν επανυπολογισμό και θα δουν αυξήσεις εφόσον έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.
Όσοι παίρνουν σύνταξη και προσωπική διαφορά θα βγουν κερδισμένοι είτε με αυξήσεις που θα υπερκαλύψουν την προσωπική διαφορά είτε με αυξήσεις που θα περιορίσουν σημαντικά την προσωπική διαφορά».
Καταλάβατε, σύντροφοι συνταξιούχοι πού μας οδηγούν ως πρόβατα επί σφαγήν; 

Εγώ για παράδειγμα, που ήμουνα Πολιτικός μηχανικός ελεύθερη επαγγελματίας (35 χρόνια πλήρωνα για κύρια σύνταξη και 40 χρόνια για τον "ειδικό λογαριασμό" του ΤΣΜΕΔΕ δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές), κι ένας Θεός μόνο ξέρει πώς ο Κατρούγκαλος αποφάσισε και διέταξε"προσωπική διαφορά" στη σύνταξή μου μείον 434 ευρώ, με τον "βελτιωμένο" επανυπολογισμό Βρούτση, θα έχω προσωπική διαφορά περίπου μείον 420 ευρώ, άρα έχω "αύξηση" της σύνταξής μου! Καταλάβατε το άγριο δούλεμα που μας κάνει ο Μητσοτάκης και το οικονομικό του επιτελείο;

Μακάρι να είμαι λάθος και η προσωπική διαφορά να είναι μόνο "λογιστική", δηλαδή να μην εφαρμοστεί στην πράξη. Φοβάμαι όμως για το χειρότερο, και γι' αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου... 

εν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό κύριε Αυτιά", είπε ο Βρούτσης στη σημερινή του συνέντευξη. 

Δείτε τώρα πόσο "βελτιωμένα" είναι τα πολυδιαφημισμένα ποσοστά αναπλήρωσης του Βρούτση, ή μάλλον της "σωτήριας" κυβέρνησης Μητσοτάκη:


ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΑ 30 ΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΩ
Έτη ασφάλισης
Ποσοστά αναπλήρωσης
ανταποδοτικής σύνταξης
Νόμος Κατρούγκαλου
Νόμος Βρούτση
Έως 15
11,55
11,55
15-18
14,07
14,07
18-21
16,77
16,77
21-24
19,65
19,65
24-27
22,74
22,74
27-30
26,37
26,37
30,1-31
27,79
28,35
31,1-32
29,21
30,33
32,1-33
30,63
32,31
33,1-34
32,22
34,81
34,1-35
33,81
37,31
35,1-36
35,4
39,81
36,1-37
37,2
42,36
37,1-38
39
44,91
38,1-39
40,8
47,46
39,1-40
42,8
50,01
40,1-41
44,8
50,51
41,1-42
46,8
51,01
42,1-43
48,8
51,51
43,1-44
50,8
52,01

eleftherostypos