ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Οι Σύριοι πρόσφυγες ας παραμένουν στις ζώνες του πολιτισμού τους

Τίτλος στη Washington Times "A common culture for refugees": ("Μια κοινή κουλτούρα για τους πρόσφυγες”)
(...)
 Η Δύση  μόνη της δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων της Συρίας. Επιπλέον, πολλές Δυτικές χώρες (κυρίως Ευρωπαϊκές, όπως η Ολλανδία και η Ελβετία) έχουν κουραστεί να δέχονται  μουσουλμανικούς λαούς που δεν αφομοιώνονται,  αλλά αντίθετα επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τα Δυτικά ήθη με τον Ισλαμικό  νομικό κώδικα, τη Σαρία. (...)
Και πολύ περισσότεροι μουσουλμάνοι πρόσφυγες βρίσκονται καθ’ οδόν. Εκτός από τους Σύριους, αυτοί  συμπεριλαμβάνουν το Μπαγκλαντεσιανούς, το Πακιστανούς, Αφγανούς, Ιρανούς, Ιρακινούς, Λιβανέζους, Παλαιστίνιους, Αιγύπτιους, Σομαλούς, και Αλγερινούς. Άλλες εθνικότητες - για παράδειγμα, πολίτες της Υεμένης και Τυνήσιοι – ίσως σύντομα να συμμετάσχουν τάξεις τους.

Ευτυχώς, μια λύση βρίσκεται στο χέρι μας

Να τοποθετηθούν οι Σύριοι σε "χώρες που είναι περισσότερο ικανές να αντέξουν να τους φιλοξενήσουν", όπως κομψά το θέτει ο Guterres (Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες), μια ανάγκη απλά να στρέψει την προσοχή από τη χριστιανική πλειοψηφία της Δύσης προς τις τεράστιες, άδειες εκτάσεις του εκπληκτικά πλούσιου Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και στα μικρότερα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη πλουσιότερα, κράτη του Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  
Κατ’ αρχήν, οι χώρες αυτές (τις οποίες θα ονομάσω συλλογικά Αραβία) είναι πολύ πιο βολικές για τον επαναπατρισμό στη Συρία από ό,τι, ας πούμε, η Νέα Ζηλανδία. Ζώντας εκεί, επίσης, σημαίνει ότι δεν υπομένουν ψυχρά κλίματα (όπως στη Σουηδία) ή την εκμάθηση δύσκολων γλωσσών που ομιλούνται από λίγους, όπως τα Δανέζικα.

Το πιο σημαντικό, οι Μουσουλμάνοι της Αραβίας μοιράζονται βαθείς θρησκευτικούς δεσμούς με τους Σύριους αδελφούς και αδελφές τους, ώστε η εγκατάσταση εκεί αποφεύγει την ένταση της ζωής στη Δύση. Δείτε μερικά από τα Χαράμ (απαγορευμένα) στοιχεία που οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες αποφεύγουν ζώντας στην Αραβία:

-Κατοικίδια σκυλιά (61 εκατομμύρια από αυτά ζουν μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής).
-Μια κουζίνα εμπλουτισμένη με χοιρινό και μια κοινωνική ζωή εμποτισμένη στο αλκοόλ.
-Κρατικά επιχορηγούμενα λαχεία και λοταρίες, και τυχερά παιχνίδια σε στυλ Λας Βέγκας. 
-Άσεμνα ντυμένες γυναίκες, μπαλέτα, καλλιστεία με μαγιό, ανύπαντρες γυναίκες που ζουν μόνες, μικτά λουτρά, ραντεβού και νόμιμη πορνεία.
-Μπαρ για λεσβίες, παρελάσεις ομοφυλόφιλων, και γάμος ομοφυλόφιλων.
-Μια χαλαρή στάση απέναντι στα παραισθησιογόνα, με μερικά ναρκωτικά νόμιμα σε ορισμένες περιοχές. 
-Βλάσφημα μυθιστορήματα, αντι-Κοράνι πολιτικοί, οργανώσεις αποστατών Μουσουλμάνων, και ένας πάστορας που επανειλημμένα και καίει Κοράνια δημόσια.

Αντ 'αυτών, οι Μουσουλμάνοι, ζώντας στην Αραβία, μπορεί να χαίρονται ένα νομικό κώδικα που (σε αντίθεση με την Ιρλανδία επιτρέπει την πολυγαμία και (σε αντίθεση με τη Βρετανία ) επιτρέπει τους γάμους  με παιδιά. 

Σε αντίθεση με τη Γαλλία, η Αραβία επιτρέπει την υπεράσπιση του ξυλοδαρμού της συζύγου και ανέχεται τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων.
Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η δουλοκτησία δεν συνεπάγεται φυλάκιση και άνδρες συγγενείς μπορεί να τιμούν τη δολοφονία γυναικών τους χωρίς το φόβο της θανατικής ποινής.

Το παράδειγμα των Σύρων και της Αραβίας δείχνει ένα πολύ ευρύτερο σημείο: ανεξάρτητα από την ευμάρεια, οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιτρέπεται και να ενθαρρύνονται να παραμείνουν μέσα στη δική τους πολιτιστική ζώνη, όπου πιο εύκολα ταιριάζουν, μπορεί καλύτερα να μείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους, διαταράσσουν λιγότερο την κοινωνία υποδοχής προσφύγων, και από όπου θα μπορούσαν πιο εύκολα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Έτσι, πρόσφυγες από την Ανατολική Ασία θα πρέπει γενικά να επανεγκατασταθούν στην Ανατολική Ασία, από τη Μέση Ανατολή στη Μέση Ανατολή, οι Αφρικανοί στην Αφρική, και οι Δυτικοί στη Δύση.


Τα Ηνωμένα Έθνη να λάβουν υπόψη: Να εστιάσουν λιγότερο στη Δύση, περισσότερο στις υπόλοιπες (περιοχές). Όσο για τους Σαουδάραβες: Ήρθε η ώρα να καλωσορίσουν με ανοιχτές αγκάλες Μουσουλμάνους ομοθρήσκους τους (που βρίσκονται) κάτω από πίεση.